Beha als fashion statement?

No bra movement

 

Dames, opgelet! Het is tijd om over onze borsten te praten. En vooral, hetgeen onze borsten houdt: beha’s!

Misschien is de beha-trend je vorig jaar ontgaan. En wellicht was dat juist wel de bedoeling. Het betrof immers de no bra movement. Vrouwen die zelfverzekerd zonder beha de deur uitgaan. Zelf kan ik hen toch niet volledig loskoppelen van de female empowerment beweging, of de jaren zestig hippie movement. Maar misschien komt dat omdat ik me zelf gewoon niet zo comfortabel voel wanneer ik zonder beha over straat loop. Want op het moment dat tepels af en toe door je t-shirtje schemeren, krijgt je outfit toch eenmaal een seksueel tintje. Zelf loop ik dan continue met het idee rond dat mensen naar je borsten kijken, ook als dat niet zo is. Het geeft mij dan ook geen gevoel van vrijheid, eerder kopzorgen.

Boobie management

 

Maar misschien heeft dat vooral met mijn maatje te maken: namelijk een maatje meer. Mijn bh maat is ook een paar letters verder in het alfabet dan die van de gemiddelde slanke den. Voorheen was ik mij hier altijd heel bewust van, op een negatieve manier. Met name in mijn puberteit vond ik het heel ongemakkelijk hier over te praten. Maar na een keer langs een bh grote maten winkel te gaan, en daar mijn borsten goed te laten meten, is dat verleden tijd. Sindsdien weet ik alles over boobie-management en hoe je je bh op een goede manier kan inzetten om je outfit te versterken.

Beha als fashion statement

De nieuwe mode trend van dit jaar zou daarom wel eens meer geschikt zijn voor mij. Dit najaar zijn er namelijk opmerkelijk veel beha’s de catwalk gepasseerd. Elegante beha’s, vaak van mooie stoffen zoals zijde, met zo nu en dan een sierlijk randje. Maar soms ook met neon-kleuren, metallic, heel opvallend. De ondersteuning of beugel dusdanig geïntegreerd dat het niet opvalt of juist het ontwerp ten goede komt. Je beha wordt als het ware een  mooi t-shirt, een sierraad voor je bovenlijf. En met een mooi jasje er over heen zou je het ook op een feestje goed kunnen dragen. Nu is het lichaam van de modellen op de catwalk natuurlijk niet te vergelijken met mijn lichaam. Maar gezien deze trend niet per se heel bloot is, en juist de rondingen op goede manier accentueert, denk ik dat het juist voor mensen met een maatje meer de moeite waard is eens uit te proberen!

Geef een antwoord