Het samenstellen van een gaming pc

gaming pc

Iedere maand worden er weer talloze nieuwe games uitgebracht voor de Playstation, Xbox of gaming pc. De game-industrie blijft door de grote populariteit onder jongeren hard groeien. Tegenwoordig wordt gamen zelfs beschouwd als een sport. Wist je dat je bovendien ook je eigen gaming pc kan samenstellen? Hierbij kan je perfect rekening houden met je eigen wensen en behoeften met betrekking tot het gamen, zodat de pc goed bij je past. Lees snel verder om erachter te komen waar je precies op moet letten bij het samenstellen van een gaming pc.

Waarvoor wil je de game pc gebruiken?

Voordat je begint met zoeken is het belangrijk om te bedenken wat je precies wilt doen met de pc. Misschien heb je de computer ook wel nodig voor school- of werkdoeleinden. Een game pc is verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Zo heb je al een systeem voor een paar honderd euro, maar wil je een echt high-end systeem dan moet je rekenen op een paar duizend euro. Meestal is een instap-pc voldoende voor de meeste games die op dit moment populair zijn. Dit zijn bijvoorbeeld games als Minecraft en Fortnite. Voor zwaardere games en een beeld met hoge resolutie heb je een vanzelfsprekend een duurdere pc nodig.

Videokaart en processor

De videokaart is het meest cruciale onderdeel van de game pc. Dit onderdeel bepaalt hoe snel en effectief de pc is en hoe soepel de games gespeeld kunnen worden. Ook de processor is een essentieel onderdeel van de pc, want dit is namelijk de motor van de computer. Heb je extra budget over? Geef dit dan uit aan een duurdere videokaart in plaats van aan een duurdere processor. Bij een game pc ligt de nadruk namelijk vooral op de videokaart.

Disclaimer

Gamen is natuurlijk erg leuk, maar helaas kent het ook een keerzijde. Gamen kan namelijk, met name onder jongeren, verslavingsgevoelig zijn. Door het spelen van videogames wordt er meer dopamine, endorfine en adrenaline in het lichaam aangemaakt. Dankzij deze hormonen krijg je tijdens het gamen een goed gevoel. Dit prettige gevoel wil je niet kwijtraken, waardoor je steeds meer moet spelen om hetzelfde fijne gevoel te ervaren. Omdat de hersenen van jongeren in de puberteit nog vol aan het ontwikkelen zijn, zijn jongeren in deze fase van hun leven extra gevoelig voor een verslaving. Om dit te voorkomen kun je bijvoorbeeld met je kind afspreken dat hij of zij per dag maximaal een uur achter elkaar mag gamen. 

Geef een reactie