Homeopathie voor de verzorging van jouw paard

Traumeel

Homeopathie kan vaak ingezet worden bij gezondheid- en gedragsklachten van dieren. De homeopathische middelen die er tegenwoordig zijn helpen niet alleen bij mensen, maar ook voor paarden. Dit betekent niet dat je zomaar alles kunt gebruiken voor je dier. Bij ernstigere klachten zal er altijd een dierenarts ingeschakeld moeten worden.

Toch zijn er een aantal stoffen die voortkomen uit planten of mineralen, die een positief effect kunnen hebben bij paarden, net zoals bij een persoon. Deze stoffen zijn uit producten te halen die je vaak al in huis hebt. Maar ook zijn er een aantal supplementen verkrijgbaar die deze stoffen bevatten.

Traumeel

Een bekend homeopathisch middel is bijvoorbeeld Traumeel van het merk Heel. Heel is een farmaceutisch bedrijf dat zich richt op geneesmiddelen op basis van natuurlijk ingrediënten. Traumeel bevat onder andere de stoffen arnica en calendula. Deze hebben een ondersteunende werking op paarden en kan ingezet worden bij spierpijn bijvoorbeeld. Maar ook wanneer het paard vaak last heeft van druk door bijvoorbeeld het zadel, kan dit middel verlichting geven. Traumeel is verkrijgbaar in pilvorm maar ook in een crème. Medpets heeft Traumeel in hun assortiment en kan dus vrij gemakkelijk besteld worden.

Honing

Wat veel mensen niet weten is dat honing een heel goed huismiddel is dat gebruikt kan worden bij verzorging van uw paard. Wanneer je zelf bijvoorbeeld een kleine wond hebt, kan het helpen er honing op te doen. Dit sluit de wond af voor bacteriën van buitenaf en werkt verzachtend. Wel moet dit dan honing zijn van kwaliteit, bijvoorbeeld biologische honing. Wanneer er dus even geen andere alternatieven zijn kan honing uitkomst bieden.

Bach Rescue druppels

Volgens paardenkenner is dit een middel dat in elke stal thuishoort. Rescue druppels hebben een natuurlijke anti-stress werking op basis van aantal Bachbloesems. Zelf kreeg ik deze druppels nog wel eens voor een spannend examen of een belangrijke gebeurtenis. Paarden kunnen in stress situaties, zoals bijvoorbeeld een tocht in een trailer, ook voordeel hebben van een paar druppels. Let natuurlijk goed op de dosering die voor paarden geldt.

Nou zijn dit maar drie middelen op natuurlijke basis die kunnen helpen bij de verzorging en ondersteuning van jouw paard. Er zijn ontzettend veel andere huis-, tuin-en keukenmiddeltjes die positieve effecten hebben op een paard. Kijk vooral ook eens op website die verder ingaan op de werking van homeopathie bij dieren. Zo weet je zeker dat jouw paard veilige middelen krijgt en de beste verzorging heeft.

Geef een antwoord