Radiator stuk door mijn kind

Als je kinderen hebt, ongeacht het geslacht, krijg je er mee te maken. Ze klimmen en klauteren overal op. Zo ook mijn kinderen. Wij hebben twee meisjes van 3 en 5 jaar oud en een zoon van 8 maanden. Donderstenen zijn het. Op elke kast, bank, stoel of tafel klimmen ze en springen er vanaf. Ik wil niet weten hoe onze zoon van 8 maanden later wordt. Ze zeggen dat jongetjes erger zijn. Of dit echt zo is moet nog blijken voor ons.

Badkamer taferelen

Elke ochtend en avond hebben wij zo ons vaste ritme voor de kinderen. De kleinste krijgt als eerste zijn avondeten zodat wij daarna rustig kunnen eten. Nog een laatste fles en dan door naar boven. Eenmaal boven rennen de kinderen als een gek naar de badkamer om daar te spelen. Ze klimmen in de badkamer radiator om er vervolgens af te springen en zo het bad in te glijden. Het lijkt wel een soort ‘Monkey town’ hier thuis.

Het gaat natuurlijk altijd een keer mis. Mijn oudste dochter klimt als een gek omhoog en glijdt zonder dat ze het doorheeft naar beneden in de badkuip, samen met de radiator in haar handen. Het enige wat ik hoor is een keiharde lach vanuit de badkamer. Deze badkamer taferelen zijn toch echt niet meer leuk.

Nieuwe kopen

Inmiddels zijn we van de schrik bekomen en hebben we de waterkraan direct afgesloten. Het water spoot uit de muur. Om maar niet te spreken van alle herrie en troep die er mee kwam toen ze naar beneden viel. Gelukkig is onze dochter ongedeerd gebleven en kon ze er alleen maar heel hard om lachen. Wij zelf eigenlijk ook wel, want het zag er heel grappig uit. Het enige probleem is dat we nu een nieuwe handdoekradiator moeten kopen. En laat die radiator die we hadden nu net nergens meer te koop zijn. Op zoek naar een nieuwe dus. Al snel vinden we een mooie en kopen hem gelijk. De volgende dag wordt de radiator al geplaatst en kunnen wij onze handdoeken weer ophangen op een warme plek. Dat klimmen en klauteren zal niet meer gebeuren. De meisjes waren toch ook wel erg geschrokken en beseften zich dat het een geluk bij een ongeluk was. Nu hopen we alleen dat onze zoon later niet ook zo’n drukstandje wordt en overal op klimt. Gelukkig hebben we hier nog even de tijd voor en genieten we volop van zijn eerste woordjes.

Geef een reactie