Zo maak je stap voor stap je eigen wenskaart

Wil je een unieke wenskaart versturen voor iemands verjaardag, wil je een gepersonaliseerd geboortekaartje versturen of ben je op zoek naar een unieke wenskaart voor een andere speciale gelegenheid? Dan kun je natuurlijk urenlang winkel in, winkel uit lopen op zoek naar dat ene kaartje met een uniek design én een originele tekst, maar je kunt natuurlijk ook gewoon zelf een kaartje ontwerpen! Niet zo’n held met knutselen? Dat is geen probleem! Het ontwerpen van een wenskaart doe je tegenwoordig namelijk gemakkelijk online. Ook de enveloppe en frankering kun je online regelen. Benieuwd hoe het werkt? Lees dan snel verder.

 

Stap 1: Kies de basis van je ontwerp uit

Ga je online een kaartje ontwerpen? Dan kun je beginnen met een kaart die gemaakt is voor een specifieke gelegenheid, zoals een verjaardagskaart, rouwkaart of bedankkaartjes geboorte, waar al wat elementen op staan en waarbij je de tekst en foto kunt aanpassen, maar je kunt ook beginnen met een blanco kaart óf beginnen met je eigen foto. Je kunt het jezelf dus zo gemakkelijk of moeilijk maken als je zelf wil. 

Stap 2: Laat je creativiteit de vrije loop

Nu je de basis van je kaart gekozen hebt, kun je de kaart gaan ontwerpen. Voeg een foto of tekst elementen toe, maak gebruik van stickers met leuke afbeeldingen en/of speel met kleuren, thema’s en effecten. Dit is hét moment om je creativiteit de vrije loop te laten en te ontdekken welke mogelijkheden de website allemaal biedt. Gelukkig is het ontwerpen erg gemakkelijk en zijn er veel handige elementen en stickers die je kunt kopiëren en plakken. 

 

Stap 3: Voorzie de kaart van een mooie tekst

Nu je tevreden bent met het ontwerp, kun je de tekst aan de binnenzijde van de kaart gaan schrijven. Ook hier kun je het jezelf zo gemakkelijk of moeilijk maken als je zelf wil. Wil je het simpel houden? Kies dan voor een klassieke wens voor een verjaardagskaart, of een voorbeeldtekst voor een verhuiskaart. Ben je op zoek naar een originele tekst? Kijk dan eens of je een mooi gedicht, een leuke quote of een bijzondere songtekst op je kaart kunt verwerken.

 

Stap 4: De finishing touch

Nu je klaar bent met het ontwerpen van de kaart en het schrijven van de tekst, kun je het formaat van je kaart kiezen. Hierbij kun je kiezen voor kleinere kaarten, maar ook voor XXL-formaat kaarten. Vervolgens voorzie je de kaart van een envelop, voer je het adres in, kies je het bezorgmoment en betaal je online het kaartje. 

 

Geef een antwoord